Jáhlové šišky v sirupu

Léto v plném proudu a nechce se vám trávit v kuchyni celé dopoledne? Nevadí. Udělejte si na oběd šišky. Jednoduchý recept, který zvládnete levou zadní. Tak pojďte si jich pár uválet a vemte do kuchyně i své děti. Můžete si zasoutěžit o nejpodivnější tvar nebo kdo jich uválí víc. Oběd tak bude hotový jedna dvě a ještě u toho bude legrace.

Vhodné od 1 roku.

Suroviny

  • 150g syrových jáhel
  • 150g rýžové mouky (může být i kukuřičná)
  • 1 balení bio vanilkového pudingového prášku (Amylon)
  • voda dle potřeby
  • sůl
  • Na dochucení
  • máslo, datlový sirup, mletý mák

Postup

1. Uvařte jáhly dle návodu na obalu, sceďte a nechte je vychladit ve vetší míse.

2. Až budou jáhly vychlazené, přisypejte k nim rýžovou mouku a celý sáček pudingového prášku. Nakonec přilejte vody tak, aby se z těsta daly vytvořit šišky.

3. Do většího hrnce dejte vařit vodu. Až začne vřít, posolte ji a vložte šišky. Šišky jsou hotové, jakmile vyplavou. Pokuste se to uhlídat, jinak se šišky rozvaří.

4. Hotové šišky krátce orestujte na pánvi v datlovém sirupu a másle.

5. Podávejte posypané namletým mákem.

Vivamus eu neque in tellus fringilla viverra. Suspendisse sit amet arcu posuere, faucibus est in, aliquam eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Phasellus sed urna finibus eros elementum aliquet.

Komentáře

  • Vítejte na Malině

    Strawberries
  • Curabitur eu lectus pellentesque, dignissim purus a, porta nulla. Curabitur lacinia venenatis neque non ornare. Aliquam a tellus libero dignissim purus a, porta nulla.

  • Dárek pro vás

  • Facebook

  • Instagram

    No images found!
    Try some other hashtag or username
  • Kategorie blogu